Glutenvrij Pannenkoek

Glutenvrij Pannenkoek

Glutenvrij Pannenkoek

Glutenintolerantie ook wel Coeliakie genaamd!!

Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in bepaalde granen. Coeliakie is een aandoening van de dunne darm die het gevolg is van intolerantie voor gluten. Een andere naam voor coeliakie is daarom glutenintolerantie. Daarbij beschadigt gluten in de voeding het slijmvlies van de dunne darm zodanig dat deze niet meer optimaal werkt. Dit kan verschillende klachten veroorzaken, zoals diarree, buikpijn, vermoeidheid en gewichtsverlies. Daarbij kan de ernst van de klachten per persoon verschillen. Bij mensen die lijden aan deze chronische darmziekte is een glutenvrij dieet de enige behandeling.

Incidentie!

Coeliakie komt in Nederland veel vaker voor dan dat voor kort werd aangenomen, door toegenomen kennis en betere diagnostische methoden is het aantal Coeliakie in ons land in de afgelopen 20 jaar opgelopen van 1:5000 tot 1:1400, maar dit is nog steeds een topje van de ijsberg. Uit bevolkingsonderzoek is duidelijk geworden dat de werkelijke prevalentie van Coeliakie eerder 1:200 tot 1:300 is.

Veldt's Pannenkoeken gaat ook Glutenvrij!

Om ook u als horeca ondernemer, diëtist of instellingskok een handvat te geven om ook deze groep mensen bij u binnen te laten eten, komt Veldt's Pannenkoeken met een glutenvrije pannenkoek Naturel die geproduceerd wordt onder de waarde van: Gliadine < 20 mg/kg, of te wel < 20 PPM.

Specificaties

Een Glutenvrije Naturel pannenkoek Ø 20cm. Gewicht: 100 gram per stuk en 15 stuks per doos.

Attentie!!!

Mocht u besluiten deze pannenkoek te gaan gebruiken wees dan altijd alert op de materialen die u gaat gebruiken. Deze behoren schoon te zijn en vrij te zijn van gluten houdende producten (zoals bv broodkruimels).

ø (cm/cms)Gew. (Gram)Inhoud (stuks)
2010015

« Terug naar overzicht